Voordelen van propaangas ten opzichte van stookolie (mazout)

Kan U niet aansluiten op aardgas en twijfelt U tussen propaan of stookolie? Is Uw installatie op stookolie aan vervanging toe en hebt U al veel gehoord over propaangas? Wij zetten hieronder de voornaamste voordelen van propaangas even op een rijtje.

 • Een CV-ketel op gas is goedkoper en dient minder vaak gekeurd te worden
  De aanschafwaarde van een CV-ketel op gas is aanzienlijk goedkoper dan een vergelijkbaar model op stookolie. Ook dient de keuring van een gasketel slechts tweejaarlijks te gebeuren, terwijl een ketel op stookolie jaarlijks gekeurd dient te worden.

 • De huurprijs van een propaantank is zeer laag
  Voor enkele tientallen euro's per jaar kan U bij SteraGas reeds een bovengrondse propaantank huren, inclusief plaatsing en onderhoud. Indien U een ondergrondse tank verkiest, kan U de aankoopsom ook spreiden over verschillende jaren (leasing).

 • Propaangas heeft een interessante prijs en financieringsmogelijkeden
  Propaangas is niet alleen een goedkope brandstof, dankzij SteraGas geniet U ook van een interessante commerciŽle korting en flexibele financieringsopties zoals bv. gespreide betalingen. Daarnaast stijgt de prijs van propaangas historisch gezien minder snel dan die van stookolie.

 • Verwarmen op propaangas is milieuvriendelijker
  De CO2-uitstoot van een verwarming op propaan is tot 20% lager dan bij een vergelijkbare verwarming op stookolie. Ook is er geen kans op nare geurtjes of lekkages na de levering of tengevolge van een defecte installatie.

 • Met propaangas hebt U meer mogelijkheden
  Zo kan U kiezen voor een kookfornuis dat op volledig gas werkt, of enkele gasvuren toevoegen aan Uw bestaand electrisch fornuis. U kan ook opteren voor een buitenverwarming op propaangas, of een combinatie warmwaterpomp-propaangas.